- Race Results
FASTER Cycling Festival
Start: Saturday, October 26, 2013
FASTER Performance Center 16414 N. 91st Street, Suite 103
Scottsdale , AZ 85260
Scottsdale , AZ 85260
Registration Closing Date
Saturday, October 26, 2013
What is the FASTER Gran Fondo?
The FASTER Gran Fondo is not a bike race, but a challenging and supported bike ride with timed climbs for prizes, that will be held on October 27, 2013. Cyclists will depart FASTER in Scottsdale, AZ and complete one of three rides options consisting of 35, 65, or 100 mile distances. While not a race, the supported ride will go through the scenic cities of Scottsdale, Cave Creek, and Fountain Hills and will have STRAVA timed King and Queen of the Mountain awards. Members from the UnitedHealthcare Pro Cycling Team will be in attendance!
What is the FASTER Grand Prix?
The FASTER Grand Prix is a criterium event for competitive and USA Cycling licensed cyclists. A criterium is a fast paced, aggressive circuit race on a course typically less than a mile in length and consisting of 4 to 8 corners, that is very spectator friendly. The criterium course will run near the start of the FASTER Gran Fondo.
- A Kids Race!
- Expo with local and national vendors!
- New Belgium Brewing Beer Garden!
- VIP Banquet Dinner: October 26th evening at the Zona Hotel and Suites in Scottsdale, featuring a silent auction and benifiting the American Diabetes Association!
Beneficiary: American Diabetes Association and the Tour de CureEvent schedule and times
Saturday, October 26th, 2013
10am-5pm Registration/Packet Pick-up at FASTER
6pm – 9PM VIP Banquet Dinner: October 26th evening at the Zona Hotel and Suites in Scottsdale, featuring a silent auction and benifiting the American Diabetes Association!
Sunday, October 27th, 2013
Gran Fondo Schedule:
7:20am VIP Riders Start
7:30am 100 Mile Gran Fondo Start
7:40am 65 Mile Gran Fondo Start
7:50am 35 Mile Gran Fondo Start
Grand Prix Schedule:
7:00 – 7:30 Juniors 10-14 (30 min) – Scored Separately
(Break for Gran Fondo Start)
7:35 – 8:00 CAT 5 (25 min)
8:05 – 8:35 CAT 4 (30 min)
8:40 – 9:20 CAT 3 (40 min)
9:25 – 10:05 Masters 35-44 (40 min) – Scored Separately
10:10 – 10:50 Women (40 min) – Cat1,2 & 3,4 Scored Separately
10:55 – 11:55 Pro 1/2 (45 min)
NOON - Kiddie Drag Races at the start of the Gran Fondo
3PM Expected Finish of last 100 mile rider.
FASTER Gran Fondo:
35 Mile KOM/QOM
65 Mile KOM/QOM
100 Mile combined times KOM/QOM
FASTER Gran Prix – All awards will follow each race.